100_tekoa86

OULULAINEN TEKO 86 ON 5G-TESTIVERKKO

Sata tekoa Oulusta –listan teoksi numero 86 nousee 5G-testiverkko, jota ovat rakentamassa Teknologian tutkimuskeskus VTT ja Oulun yliopisto yhteistyössä teollisuusyritysten kanssa. Hanke on aloitettu vuoden 2015 alussa ja joukossa on mukana useita oululaisia toimijoita. Testiverkon ensimmäiset osat on saatu toimintakuntoon ja niiden toimivuus testattua. Kesän aikana verkkoa on tarkoituksena laajentaa VTT:llä ja Oulun yliopistolla sekä parantaa verkon toiminnallisuuksia. Sata tekoa Oulusta –valintaraatiin vetoaa oululaisen osaamisen taso.

Digitaalinen kehittyminen on edennyt huimaa vauhtia viime vuosien aikana. Matkapuhelinverkkojen 5G on seuraava suuri askel langattomien teknologioiden kehityksessä. Nykyisiin 3G- ja 4G -verkkoihin verrattuna se tarjoaa laajemmin multimedia- ja pilvipalveluita sekä antaa enemmän joustoa tukiasemien käyttöön. Uuden teknologian ansiosta säästetään myös energiaa ja materiaaleja.

5G-teknologian merkitys tulee korostumaan langattomassa datasiirrossa, kun nykyiset verkot ovat täyttymässä. Erityisesti teollisuudelle 5G tuo lisää luotettavuutta ja nopeutta langattomaan tiedonsiirtoon. 5G-testiverkon avulla on mahdollista muuttaa ja lisätä yritysten liiketoimintamahdollisuuksia uusien palveluiden kautta.

Kuluttajien käyttöön uusi verkko tulee vähitellen. Nykyiset 3G- ja 4G-matkapuhelinverkot eivät poistu uuden testiverkon myötä. 5G-verkko tulee tarjoamaan tulevaisuudessa kuluttajille hämmästyttäviä tietoliikennenopeuksia. Lisäksi verkko mahdollistaa uusia palveluita ihmisten arkea helpottamaan, koskien muun muassa terveydenhuoltoa.

http://www.5gtn.fi/

[`twib` not found]
Share on LinkedIn