Sata tekoa Oulusta -tunnustuksen 91 saa Ouman, joka valittiin Kauppalehden kokoamalle Sata Suomen nopeinta kasvuyritystä -listan kärkipaikalle

2.7.2015
91. oululainen teko on taloyhtiöille energiatehokkuuspalveluja tarjoava Ouman Energiatehokkuuspalvelut Oy, joka nousi Kauppalehden kokoamalle sadan nopeimman kasvuyrityksen listan kärkeen. Oumanin kasvuvauhti on ollut hurjaa, siitä kertoo yli 7 800 annualisoitu kasvuprosentti. Yllättäjänä pidetty Ouman kiilasi listalla ohi peliyhtiö Supercellin selkein luvuin.

Ouman Energiatehokkuuspalveluiden päätuote on vesikiertoiseen patterilämmitysverkostoon ja lämmönsäätöautomatiikkaan liitettävä Lämmönvahti. Järjestelmä ottaa huomioon auringon, ihmisten ja kodinkoneiden tuottaman lämmön ja vähentää keräämänsä tiedon pohjalta taloyhtiöiden turhaa lämmittämistä.

Kempeleläinen Oumanilla on toimipisteet Oulun ja pääkaupunkiseudun lisäksi 11 kaupungissa. Energaitehokkuuspalveluiden liikevaihto on harpannut muutamassa vuodessa 5,1 miljoonaan euroon. Koko konserni työllistää yhteensä 250 henkilöä, joista noin 60 Oulun seudulla. Myös tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä yritys lähti pari vuotta sitten Ruotsiin ja toimii nyt Tukholmassa ja Göteborgissa. Sieltä tulee nyt vajaa kymmenes yrityksen liikevaihdosta mutta kasvunvaraakin riittää.

Pohjois-Pohjanmaa ja Oulun seutu on kasvattanut osuuttaan kasvuyritysten joukossa ja noussut kasvuyritysten toiseksi yleisimmäksi kotipaikaksi. Valintaraati pitääkin Oumania hyvänä esimerkkinä kansainvälisesti menestyvästä kasvuyrityksestä.

Kauppalehden kokoama sata nopeinta kasvajaa lista: http://www.kauppalehti.fi/uutiset/sata-suomen-nopeinta-kasvuyritysta/bDa27PHq

Lisätietoja: Matti Nevala, Toimitusjohtaja Ouman Energiatehokkuuspalvelut Oy, 045 650 5720, matti.nevala@ouman.fi

[`twib` not found]
Share on LinkedIn