teko92-01

OULULAINEN TEKO 92 ON HALTIAN, JONKA TUOTE THINGSEE ONE VALITTIIN INNOVAATIOKILPAILUN FINAALIIN

2.7.2015
100 tekoa Oulusta listan 92. teko on oululainen yritys Haltian, joka on erikoistunut langattoman teknologian innovatiiviseen suunnitteluun, tuotekehitykseen ja tuotteistukseen. Haltian Oy on tarjonnut monipuolista suunnittelupalvelua vasta noin 2,5 vuotta, mutta sen merkitykset alueelle ovat merkittävät. Liikevaihto oli viime vuonna 7,8 M€ ja Oulun alueella Haltian työllistää jo yli 70 henkilöä. Vaikka yrityksen kasvu on ollut nopeaa, on liiketoiminta ollut kannattavaa ja yritystoimintaa on pystytty rahoittamaan tulorahoituksella. 

Thingsee One on Haltianin tytärhtiö Thingsee:n kehittämä älykäs sensorilaite. Avoimen lähdekoodin myötä ”esineiden internetin ihmelaitteen” käyttöä voi muokata omien tarpeiden mukaan. Thingsee Onen toiminta perustuu laitteiden väliseen kommunikointiin, joka mahdollistaa sen käytön esimerkiksi paikantamisessa tai autovahtina.

Mistä tahansa laitteesta ei ole kyse, sillä Thingsee One valittiin viime viikolla kansainvälisen innovaatiokilpailun finaaliin. Cloud Innovations World Cup -kilpailun tavoitteena on tukea uraa uurtavien pilviratkaisujen ja -sovellusten kehitystä. Tänä vuonna kilpailuun ilmoittautui yli 300 ehdokasta, joista parhaat 24 valittiin viiden eri kategorian finalisteiksi. Kategorioiden voittajat julkistetaan 8. heinäkuuta.

Haltian on hieno esimerkki yrityksestä ja ihmisistä, jotka eivät ole taipuneet ict-murroksen alla, vaan ovat pystyneet rakentamaan kansainvälistä kannattavaa liiketoimintaa. Toiminta on ollut kansainvälistä jo perustamisesta lähtien ja viime vuonna toiminta laajentui myös Piilaaksoon, Sunnyvaleen. Silti yrityksen arvoissa on vahvasti pohjoissuomalaisen osaamisen tukeminen ja alueen maailmanluokan osaajien työllistäminen mahdollisimman mielenkiintoisiin ja haastaviin tehtäviin myös tulevaisuudessa.

[`twib` not found]
Share on LinkedIn