Sata tekoa Oulusta – tunnustuksen 93 saa Rotuaari Piknik

7.7.2015
Jo 16. kerran järjestettävä Rotuaari Piknik on 100 tekoa Oulusta listan 93. teko. Neljä päivää kestävä kaupunkifestari pitää sisällään viihtyisää ohjelmaa ja vauhdikkaita esiintymisiä suomalaisilta huippuartisteilta. Huiman suosion saanut tapahtuma kerää vuosittain Oulun ydinkeskustaan kymmenen tuhatta festarivierasta ja on näin ollen yksi Oulun suosituimmista kesätapahtumista.

Rotuaari Piknik on saanut alkunsa ravintoloitsija- ja festarijärjestäjä Ilpo Sulkalan ideasta, joka juontaa aina 1980-luvun loppupuolelle saakka. Tuolloin syntyi ajatus kaupunkifestivaalista, joka järjestettäisiin Rotuaarin kävelykatualueella. 1991 järjestettiinkin ensimmäinen Katukarnevaalit tapahtuma, joka keräsi kahden illan aikana tuhansittain ihmisiä kävelykatu Rotuaarille. Katukarnevaaleja järjestettiin aikanaan neljä vuotta, jonka jälkeen tapahtuma haudattiin muutamaksi vuodeksi ja synnytettiin uudelleen vuonna 2000 ja nyt Rotuaari Piknik nimen alla. Ideana oli järjestää laadukas kaupunkifestivaali Oulun ytimessä, keskeisellä ja turvallisella paikalla. Ohjelmiston haluttiin olevan suosituimpia kotimaisia huippuartisteja.

16 vuoden aikana Rotuaari Piknik ei juuri ole muuttanut muotoaan. Tapahtuman kokoa ei ole haluttu kasvattaa ja suomalaisista huippuartisteista pidetään edelleen kiinni. Taustalla on aina ollut ajatus, että tapahtuma tukee jo alueella olevaa perusliiketoimintaa, kuten ravintola- ja hotelliyrityksiä sekä kaupungin shoppailumaailmaa. Tässä tavoitteessa on selkeästi onnistuttu, sillä esimerkiksi hotellien varauskalenterit ovat täyttyneet Rotuaari Piknikin ansiosta.

Tänä vuonna tapahtuman suosio näyttää pysyvän viime vuosien tasolla. Perjantai-illan liput myytiin loppuun jo yli viikkoa ennen tapahtumaa ja yhteensä lippuja ennakkoon on myyty 2.7. mennessä jo yli 6 000 kappaletta.

Sulkala kuvailee Rotuaari Piknikkiä keskikaupungin puutarhajuhlaksi, johon oululaiset kerääntyvät tapaamaan vanhoja ja uusia tuttuja hyvän musiikin äärellä.

Lisätietoja:
Ilpo Sulkala, promoottori, 0400-581362, ilpo.sulkala @gmail.com

[`twib` not found]
Share on LinkedIn