teko_nro96

OULULAINEN TEKO 96 ON OULUN JUHLAVIIKOT

10.8.2015
Parhaillaan menossa oleva Oulun juhlaviikot saa Sata tekoa Oulusta -listan tunnustuksen numero 96. Elokuun ajan kestävät juhlaviikot pitävät sisällään laaja-alaisesti erilaisia kulttuuritapahtumia ympäri kaupunkia ja lähikuntia.

Ohjelman muodostavat Elojazz, Oulunsalo Soi, Oulun Muusajuhlat, Jalometalli, Koiteli Elää, Oulun Musiikkivideofestivaalit, Ilmakitaransoiton MM-kisat, Oulun Taiteiden Yö ja Time Tunnel kymmenine oheistapahtumineen. Oulun juhlaviikoilla nautitaan myös pienten yleisöjen ja suurten elämysten Makrokonserteista ja yhteistyökumppaneiden Ekstrat-tapahtumista. Oulun juhlaviikot esittää -tapahtumasarjassa nostetaan esille seudun taiteilijoita.

Viidennet Oulun juhlaviikot kokoavat jälleen yhteen loppukesän monipuolisen kulttuuritarjonnan. Näyttämöinä toimivat konserttisalit ja kirkot, ravintolat ja kahvilat, kirjastot, puistot, aukiot ja kadut.

Ohjelmasta löytyy jokaiselle jotakin. Oulunsalo soi -kamarimusiikkifestivaaleilla on tarjolla kamarioopperaa ja raskaampi musiikki jylisee Jalometalli-festareilla. Oulun Taiteiden Yössä taidetta on esillä keskustan alueella mitä monimuotoisimmissa kokonaisuuksissa. Loppukuusta nautitaan kirjallisuuden ja sanataiteen Muusajuhlista ja musavideofestareilla on tarjolla musiikkia livenä ja liikkuvana kuvana. Oulun juhlaviikkojen loppupuolella kisataan ilmakitaransoiton maailmanmestaruudesta jo 20. kerran.

Oulun juhlaviikkoja koordinoi joulukuussa 2010 perustettu Oulun Kulttuuritapahtumayhdistys ry. Yhdistys pyrkii vahvistamaan alueen kulttuuritoimijoiden toimintaedellytyksiä esimerkiksi erilaisilla hankkeilla. Parhaillaan yhdistys toteuttaa hanketta, jolla edistetään tapahtumien saavutettavuutta muun muassa esteettömyyden ja viestinnän eri osa-alueiden näkökulmista.

Yhdistys toimii siis seudullisen tapahtumaverkoston kehittäjänä ja tapahtumatuotannon sateenvarjona kooten elokuun kulttuuritapahtumat Oulun omiksi juhlaviikoiksi. Teko onkin hieno esimerkki alueellisten toimijoiden yhteistyöstä, jonka ansiosta ihmisten on helppo löytää monipuolisesti tapahtumiin ympäri kaupunkia.

www.oulunjuhlaviikot.fi

[`twib` not found]
Share on LinkedIn