teko_nro97 kopio

OULULAINEN TEKO 97 ON THE IRISH FESTIVAL OF OULU

10.8.2015
Sata tekoa Oulusta listan sijalle 97 nousee The Irish Festival of Oulu. Festivaali on maailman pohjoisin sekä pohjoisen Euroopan merkittävin irlantilaisen kulttuurin festivaali, joka kerää Ouluun irlantilaisen musiikin soittajia ja ystäviä jo 10. kerran.

Tapahtuman taustalla on Brent Cassidy, joka tunnetaan Oulussa irlantilaisen kulttuurin lähettiläänä. Hänen toimestaan festivaali sai myös alkunsa 2000-luvun alkupuolella. Vuonna 2005 perustettiin Irish Music Society of Oulu ja lokakuussa 2006 järjestettiin The Irish Festival of Oulu ensimmäistä kertaa. Tällöin yleisöä oli lähes 2000 henkeä. Kaiken kaikkiaan festivaalista on nauttinut yhteensä pian yli 60 000 henkeä perustamisvuodesta alkaen. Tapahtumaa järjestetään edelleen tiimityöllä ja pääosin vapaaehtoisvoimin. Yhdistävänä tekijänä on intohimo irlantilaista musiikkia ja kulttuuria kohtaan.

The Irish Festival of Oulu ei ole pelkästään musiikkifestivaali, vaan tuo esille irlantilaisen kulttuurin monipuolisesti. Alusta saakka ohjelmassa on ollut mukana muun muassa tarinankerrontaa, runoja, elokuvia, kursseja, esitelmiä ja teatteria. Tänä vuonna festivaaliohjelma on entistä laajempi ja mukana on esimerkiksi Gaelilaista jalkapalloa ja paljon erilaisia kursseja, kuten musiikkityöpaja, tanssikurssi, Irlannin kielen kurssi ja ensimmäistä kertaa ikinä irlantilainen kokkaus-kurssi. Myös osa esiintyjistä, kuten Flook ja Réalta pitävät työpajoja ja osallistuvat muihin järjestettyihin tapahtumiin.

Syys-lokakuun vaihteessa järjestettävän tapahtuman pääesiintyjä on tänä vuonna kuuden Grammyn voittaja The Chieftains, joka on maailman tunnetuin kelttibändi ja irlantilaisen kansanmusiikin legendaarinen sanansaattaja. Festivaalin jokainen konsertti tulee tarjoamaan erityylistä musiikkia eri alueilta. Yleisöksi saapuvia ryhmiä on tulossa Iso-Britanniasta, Irlannista, Venäjältä, Ruotsista ja ympäri Suomea. Juhlavuoden tavoitteena on 8 500 kävijää. The Irish Festival of Oulu on merkittävä ja kokemisen arvoinen tapahtuma Oulun syksyssä.

www.irkku.fi

[`twib` not found]
Share on LinkedIn