100_tekoa65

OULULAINEN TEKO 98 ON SONNISAAREN PANIMO

20.8.2015
Tänä keväänä toimintansa aloittanut Sonnisaaren panimo on Sata tekoa Oulusta listan 98. teko. Sonnisaaren panimon käsityönä tehdyt oluet jatkavat Oulun pitkää oluenpanoperinnettä yli kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Timo Tyynismaa, Timo Kanniainen, Harri Vaarala sekä Ravintolayhtiö Säkenöivä Voima Oy perustivat käsityöläispanimon kesäkuussa 2014. Panimo valmistaa oluensa käsityönä ja tuotevalikoima on laaja – jopa 34 eri olutta vuodessa.

Panimon peruskivenä on ollut ja on edelleen oululaisuus. Panimon keittolaitteiston suunnittelu ja valmistus on oululaista osaamista. Lupaprosessin jälkeen ensimmäiset oluet olivat myynnissä toukokuussa 2015. Nyt tuotteita on myynnissä vaihtelevasti 5-6 oululaisessa ravintolassa, kuten Oluthuone Leskisessä, Jumpru pubissa ja Roosterissa.

Sekä panimon nimi että sen valmistamat oluet viittaavat Ouluun ja oululaisuuteen. Myös oluen nimissä löytyy paikallisuutta. Valikoimasta löytyy esimerkkinä Intiö Pale Ale ja Qstock Pale Ale. Lisäksi panimo on tehnyt yhteistyötä oululaisen muusikko Kauko Röyhkän kanssa. Tuloksena on olut, joka on nimetty Röyhkän Maa on voimaa -kappaleen mukaan. Valintaraati perusteleekin Sonnisaaren panimon nostamista listalle sillä, että panimo on tehnyt ansiokasta yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa.

Sonnisaaren tuotteilla on ollut paljon kysyntää. Toistaiseksi oluen toimitus on keskitetty Oulun alueelle, mutta kyselyitä on ollut myös muualle. Yhtiö harkitseekin vuosikapasiteetin lisäämistä nykyisestä noin 30 000 litrasta. Näyttääkin siltä, että Oulussa ehdittiin jo kaivata paikallista panimoa, joka valmistaisi laadukkaita käsityöläisoluita. Sonnisaaren panimo julistautuukin paikallisen oululaisen panimoperinteen vaalijaksi ja jatkajaksi.

[`twib` not found]
Share on LinkedIn