100_tekoa65

OULULAINEN TEKO 99 ON KOKO KAUPUNKI ASKELTAA -TERVEYSLIIKUNTAKAMPANJA

24.8.2015
Toiseksi viimeinen teko Sata tekoa Oulusta -listalla on Oulun kaupungin liikuntapalveluiden järjestämä Koko kaupunki askeltaa – maailman ympäri -terveysliikuntakampanja. Tavoitteena on innostaa oululaisia lisäämään arjessa liikkumista keräämällä askelia tai kilometrejä.

Kertyneet matkat voi kuka tahansa ilmoittaa kampanjan nettisivuille, jossa voi myös seurata kaupunkien edistymistä maailman kartalla. Kartalla on nähtävillä, montako kierrosta maailman ympäri kukin kaupunki on kulkenut. Maailmanympärysmatkan reitti kiertää kampanjakaupunkien lisäksi monien kesäolympialaiskaupunkien ja jalkapallon MM-kisakaupunkien kautta.

Kampanja järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa. Tällöin oululaiset askelsivat yli kolme kierrosta maailman ympäri. Tänä vuonna Oulu on myös haastanut Vantaan, Tampereen ja Turun mukaan kampanjaan. Tavoitteena on paitsi päihittää viime vuoden tulos, myös voittaa leikkimielisessä kisassa toiset kaupungit.

Tänä vuonna Koko kaupunki askeltaa -kampanjassa Oulussa on keskitytty erityisesti lapsiin ja nuoriin. Päiväkotiryhmille ja alakoulujen luokille on osana kampanjaa järjestetty liikunnallisia tapahtumia. Myös muita tapahtumia kampanjan tiimoilta järjestetään ympäri kaupunkia. Koko kaupunki askeltaa -kampanja oli näkyvästi mukana muun muassa Likkojen lenkillä.

Tällä hetkellä kaikki kaupungin ovat askeltaneet yhteensä yli 59 000 km. Ensimmäistä sijaa pitää tällä hetkellä Turku, jolla kilometrejä on kertynyt reippaat 28 000 km. Vielä viikon ajan on Oululla ja muilla kaupungeilla aikaa ottaa kiinni etumatka. Voittajakaupunki julistetaan maanantaina 7.9.

Kisan edistymistä voi seurata reaaliajassa  osoitteessa: www.ouka.fi/kaupunkiaskeltaa

[`twib` not found]
Share on LinkedIn