100_tekoa100

OULULAINEN TEKO 100 ON PPSHP:N TULEVAISUUDEN TERVEYDEN MAHDOLLISTAJAT: BIOPANKKI BOREALIS JA OULUHEALTH LABS

27.8.2015
Sata tekoa Oulusta listan viimeisenä tekona palkitaan Pohjois-Suomen Biopankki Borealis ja OuluHealth Labs, jotka molemmat osaltaan tukevat Tulevaisuuden sairaala OYS 2030 -ohjelmaa. Sekä biopankki että OuluHealth Labs ovat merkittäviä hankkeita ja päättävät 100 tekoa Oulusta -kampanjan hienolla tavalla.

Biopankki Borealis aloitti toimintansa heinäkuussa 2015 samalla kun se merkittiin valtakunnalliseen biopankkirekisteriin. Biopankki on ihmisperäisistä näytteistä, kuten kudos-, solu- ja verinäytteistä koostuva kokoelma, jota käytetään lääketieteelliseen tutkimukseen. Näytteet on saatu potilaiden suostumuksella. Biopankin perustajat ovat PPSHP, Oulu Yliopisto, Nordlab, sekä Lapin, Länsi-Pohjan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun sairaanhoitopiirit.

Oulun alueella on hyvät mahdollisuudet ICT-sovellusalueille, jotka liittyvät biopankkitiedon louhintaan, tietoturvaan ja analysointiin. Pohjois-Suomen Biopankki hyödyntääkin alueellisia voimavaroja ja osaamista sekä maamme terveydenhuollon kansainvälisesti merkittäviä menestystekijöitä. Biopankki hyödyttää sekä terveydenhoitojärjestelmää että potilaita parempana ja vaikuttavampana yksilöllistettynä terveydenhoitona, joka on samanaikaisesti myös kustannustehokasta.

Sata tekoa tunnustuksen toisena osana on OuluHealth Labs, joka avataan syksyllä 2015 Kontinkankaan kampukselle. Terveysteknologian ja hyvinvointipalveluiden innovaatio-, testaus- ja kehitysympäristö tarjoaa yrityksille todenmukaisen ympäristön tuotekehityksen eri vaiheisiin. Lisäksi se mahdollistaa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten työssä syntyneiden ideoiden käytäntöön viemisen. OuluHealth Labsissa mukana ovat PPSHP, Oulun kaupunki ja Oulun ammattikorkeakoulu.

Tulevaisuuden sairaala 2030 on ohjelma, jonka tavoitteena on uudistaa PPSHP:n sairaaloiden toimintaa sekä rakentaa ja perusparantaa kiinteistöt vastaamaan nykyajan vaatimuksia ja tulevaisuuden haasteita. Tulevaisuuden sairaalaan investointitarpeeksi lähivuosikymmeninä on arvioitu noin 500 miljoonaa euroa. Biopankki ja OuluHealth Labs vievät omalta osaltaan Oulua terveysteknologian kehityksen kärkipaikaksi.

[`twib` not found]
Share on LinkedIn