100tekoafi_ikaystavanpaiva

OULULAINEN TEKO KYMMENEN ON YSTÄVÄTOIMINTA UUDEN OULUN ALUEELLA

10.2.2012
Ystävätoiminta uuden Oulun kylien ja kaupunkilähiöiden välillä on täyden kympin teko. Hyvä esimerkki tämän kaltaisesta tekemisestä on Kaukovainion ja Juopulin välinen ystävätoiminta missä edistyy myös aito maaseudun ja kaupungin vuorovaikutus.

Juopulilaiset kodit kutsuvat ikäihmisiä Kaukovainio–Hiironen-alueelta kylään kevään 2012 aikana. Kunniavieraat voivat osallistua isäntäväen arkeen, ulkoilla tai vain nauttia juttuseurasta kahvikupposen äärellä. Vierailupaikoiksi Juopulista löytyy hienoja vanhoja pirttejä, idyllisiä pihapiirejä ja kauniita järvimaisemia. Pieni maalaiskylä tarjoaa erilaisia elämyksiä ja ruohonjuuritason yhteisöllisyyttä kaupungissa asuville ihmisille.

Jotta kynnys maaseudun ja kaupungin kanssakäymiselle madaltuu, pitää ihmisten kohdata aidosti toisensa.Kolmivuotisessa, Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskuksen ja Oulun kaupungin rahoittamassa KantriOulu- hankeessa on varattu resursseja tämän kaltaisten tapahtumien valmisteluun, joissa kylä- ja asukasyhteisöt pääsevät tutustumaan toisiinsa. Ystävätoiminnan kaltainen tekemisen kautta oululaisten asukkaiden tietämys omasta kotikaupungistaan ja sen monimuotoisuudesta vahvistuu. Oulu , Skandinavian pohjoinen pääkaupunki on moni-ilmeinen kaupunkiseutu, sopivassa suhteessa kaupunkia ja maaseutua.

[`twib` not found]
Share on LinkedIn