100_tekoa_584x120px_World_Press_Photo

OULULAINEN TEKO 11 ON KANSAINVÄLINEN LEHTIVALOKUVANÄYTTELY

28.2.2012
Järjestyksessä 11. oululainen teko on kansainvälisen lehtivalokuvanäyttelyn tuominen Ouluun. Oulu isännöi kuuluisaa World Press Photo -näyttelyä 1.3.–21.3.2012. Kiitos kuuluu Yu-hsuan Leelle, taiwanilaiselle opiskelijalle Oulun yliopistosta.

Yu-hsuan Lee näki WPP-näyttelyn ensimmäistä kertaa Taipeissa Taiwanissa 2006. Näyttelyn kuvat tekivät häneen suuren vaikutuksen ja Lee ilmoittautui vapaaehtoistyöntekijäksi WPP-organisaatioon. Lee toi 2012 WPP-näyttelyn Ouluun Education and Globalisation –maisteriohjelman harjoitustyönä.

“World Press Photo -näyttely rohkaisee rikkomaan poliittisia ja kulttuurisia raja-aitoja kommunikoinnin kautta ja haluan jakaa tämän näyttelyn ystävieni ja kaikkien Pohjois-Pohjanmaan asukkaiden kanssa”, Lee sanoo.

World Press Photo 2012 tarjoaa oululaisille ja Oulussa vieraileville ainutlaatuisia kuvia ajankohtaisista aiheista ja elämästä eri puolilla maapalloa. Oulun kaupunginkirjastoon ripustettavan näyttelyn paikallinen yhteistyökumppani on Kulttuurivoimala-yhdistys. Valmistelussa ja toteutuksessa Yu-hsuan Leen vapaaehtoisapuna ovat olleet Tommi Kohonen Yokameratista, Maaike Beenen-Miinalainen Pinkmoose Designista sekä Marko Määttä ja Jukka-Pekka Tuominen Oulun yliopistosta.

“En tiennyt mitään Oulusta tullessani tänne opiskelemaan. Oloni on kuitenkin ollut ensimmäisestä päivästä lähtien tervetullut ja haluan kiittää tuesta, jota olen saanut tutuilta ja tuntemattomilta. Toivon, että oululaiset nauttivat World Press Photo -näyttelystä yhtä paljon kuin minä!”, Yu-hsuan Lee sanoo.

World Press Photo on riippumaton ja tuottoa tavoittelematon 1955 perustettu hollantilainen järjestö. WPP järjestää vuosittain maailman suurimman ja arvostetuimman lehtikuvakilpailun, jonka palkintoja tavoittelevat valokuvaajat ympäri maailmaa. Voittaneet valokuvat kootaan kiertäväksi näyttelyksi, jonka näkee runsaat miljoona ihmistä 45 eri maassa. Näyttely on pidetty kerran aikaisemmin Suomessa, Helsingissä 1995. Tänä vuonna yhtenä isäntäkaupunkina toimii Oulu, Skandinavian pohjoinen pääkaupunki.

[`twib` not found]
Share on LinkedIn