Sata tekoa Oulusta – tunnustus 11 arvostettulle lehtikuvanäyttelylle

WORL PRESS PHOTO – MAAILMAN PARHAAT LEHTIKUVAT KOSKETTAVAT

Moskova, Tokio, Berliini, Sydney. Oulu on maantieteellisiä mittojaan suuremmassa seurassa kun se isännöi kuuluisaa World Press Photo -näyttelyä 1.3.–21.3.2012. Näyttely tarjoaa yleisölle veloituksetta 2011 parhaat ja palkitut lehtikuvat eri puolilta maailmaa. Taiwanilainen vaihto-oppilas Oulun yliopistosta toi 2011 WPP-näyttelyn Ouluun, Skandinavian pohjoiseen pääkaupunkiin!

World Press Photo näyttää oululaisille ja Oulussa vieraileville ainutlaatuisia kuvia ajankohtaisista aiheista ja elämästä eri puolilla maapalloa. Yu-hsuan Lee toi arvostetun lehtikuvanäyttelyn Ouluun Education and Globalisation -maisteriohjelman harjoitustyönä.

“World Press Photo -näyttely rohkaisee rikkomaan poliittisia ja kulttuurisia raja-aitoja kommunikoinnin kautta ja haluan jakaa tämän näyttelyn ystävieni ja kaikkien Pohjois-Pohjanmaan asukkaiden kanssa”, Lee sanoo.

Yu-hsuan Lee näki WPP-näyttelyn ensimmäistä kertaa Taipeissa Taiwanissa 2006. Näyttelyn kuvat tekivät häneen niin suuren vaikutuksen, että hän ilmoittautui vapaaehtoiseksi työntekijäksi World Press Photo -organisaatioon.

“Kuvat kertoivat arkielämän tarinoita hyvin erilaisista viitekehyksistä. Jotkut tarinat olivat ilahduttavia ja lämpimiä, toiset väkivaltaisia ja julmia. Kuvat vaikuttivat minuun hyvin pitkän aikaa näyttelyn jälkeenkin”, Lee kertoo.

Oulun kaupunginkirjastossa maaliskuun alussa avautuva World Press Photo 2011 -näyttelyn paikallinen yhteistyökumppani on Kulttuurivoimala-yhdistys. Valmistelussa ja toteutuksessa Yu-hsuan Leen vapaaehtoisapuna ovat olleet Tommi Kohonen Yokameratista, Maaike Beenen-Miinalainen Pinkmoose Designista sekä Marko Määttä ja Jukka-Pekka Tuominen Oulun yliopistosta.

“En tiennyt mitään Oulusta tullessani tänne opiskelemaan. Oloni on kuitenkin ollut ensimmäisestä päivästä lähtien tervetullut ja haluan kiittää tuesta, jota olen saanut tutuilta ja tuntemattomilta. Toivon, että oululaiset nauttivat World Press Photo -näyttelystä yhtä paljon kuin minä!”, Yu-hsuan Lee sanoo.

World Press Photo on riippumaton ja tuottoa tavoittelematon 1955 perustettu hollantilainen järjestö. WPP järjestää vuosittain maailman suurimman ja arvostetuimman lehtikuvakilpailun, jonka palkintoja tavoittelevat valokuvaajat ympäri maailmaa. Voittaneet valokuvat kootaan kiertäväksi näyttelyksi, jonka näkee runsaat kaksi miljoona ihmistä 45 eri maassa. Näyttely on pidetty kerran aikaisemmin Suomessa, Helsingissä 1995.

[`twib` not found]
Share on LinkedIn