teko24_100tekoafi

OULULAINEN TEKO 24 ON KESKI-IKÄINEN OPISKELIJARUOKAILU

28.9.2012
Oululainen opiskelijaruokailu täyttää tänä syksynä 50 vuotta. Saavutusta juhlitaan monin tavoin, joista yksi on luonnollisesti hyvä ruoka!

Oululaisen opiskelijan ravinnolliset perusasiat laitettiin uuteen uskoon 1962. Silloin perustettiin Oulun ylioppilasapu ry, jonka tavoitteena oli tarjota ravitsevaa ruokaa opiskelijaystävälliseen hintaan. Nyt Unirestana tunnettu ravintolayritys juhlii oululaisen opiskelijaruokailun viittä vuosikymmentä.

Lokakuun ensimmäinen viikko on opiskelijaruokailun juhlaviikko. Juhlaviikolla kaikissa Unirestan ravintoloissa on juhlalounas keskiviikkona 3.10. Lienee paikallaan muistuttaa, että nykyään kaikki hyvästä ruoasta pitävät ovat tervetulleita ylioppilasavun jatkajan ravintoloihin! Juhlavuoden kunniaksi on tehty myös historiikki ja 50-vuotisjuhlalogo.

”Olemme iloisia siitä, että olemme saaneet olla mukana huolehtimassa opiskelijoiden hyvinvoinnista jo 50 vuoden ajan. Laskimme, että 50 vuoden aikana palvelualan ammattilaisemme ovat valmistaneet ja tarjoilleet yli 17 miljoonaa maittavaa ja ravitsevaa opiskelijalounasta. Tämä on pitkä historia alun perin melko pienelle, mutta tänä päivänä jo keskikokoiselle ja täysin oululaiselle yritykselle. Nyt on aihetta juhlaan!” toteaa Uniresta Oy:n toimitusjohtaja Kaija-Liisa Silvennoinen.

Juhlat käynnistyivät jo yliopiston avajaisviikolla, jolloin Uniresta oli mukana avajaispäivän aamutapahtumassa Rotuaarilla. Uniresta tarjosi 700 opiskelijalle puolukkamehumaljat ja 50 vuotta ruokalistoilla pysynyttä kestosuosikkia hernesoppaa.

Vuosien saatossa Unirestan liiketoiminta on laajentunut opiskelijaruokailusta myös henkilöstöravintola puolelle ja tänä päivänä yritys käsittää yksitoista ravintolaa ja kaksi kahvilaa eri puolilla Oulua sekä paperikaupan yliopiston campus-alueella. Tämän kaiken lisäksi juhla- ja cateringpalvelu Uniresta Juhlat tarjoaa tasokkaita juhla- ja cateringpalveluja. Unirestassa työskentelee noin 100 palvelualan ammattilaista.

Onnea vireälle viisikympiselle!

Uniresta Oy:n omistavat opiskelijayhteisöt Oulun Ylioppilasapu ry ja Oulun yliopiston ylioppilaskunta. Uniresta Oy:n tuotoilla tuetaan opiskelijoiden hyvinvointia ja kehitetään Unirestaa yhä paremmaksi yritykseksi asiakkailleen, omistajilleen ja työntekijöilleen. Merkittävä osa tuloksesta palautuu opiskelijayhteisöille osinkoina ja jaetaan mm. Oulun ylioppilasapu ry:n kautta stipendeinä opiskelijoille.

[`twib` not found]
Share on LinkedIn